Frokost / 16/06/2016

Aasta’s raske pannekaker

Fredag 13. mai feiret Aasta sin 18-årsdag. (Ja, fredag den trettende er selvfølgelig en lykkedag i vår familie :)) Tretti venner ble invitert til bursdagsfest. Resten av familien låste bort det som finnes av alkohol og veldig synlige verdisaker og forlot huset. Avtalen var å ringe annenhver time for å sjekke om huset fortsatt stod. Deretter skulle vi dukke opp klokken 2 på natten når festen skulle avsluttes.

Det hele gikk veldig bra! Jeg var lettet og imponert. Du skjønner, som mor var dette første gang vi avholdt fest av dette omfanget. Men, alt gikk superbra. Huset sto, ingen naboer hadde klagd og alle var fornøyde.

Seks av gjestene overnattet. Da mannen min og jeg stod opp ble vi ikke lite overrasket over å finne dem sittende rundt frokostbordet med en stabel pannekaker på bordet. De hadde stelt i stand veganske pannekaker. Det var gøy å se.

Dette er en superrask vegansk pannekake-oppskrift hvor man bruker enkle ingredienser som de fleste har i sitt kjøkken. Det eneste spesielle er plantebasert melk. Men også det er blitt mer og mer vanlig i mange kjøkken.

 

Aastas raske pannekaker

1 kopp hvetemel

1 ss sukker

1 ss bakepulver

1-2 klyper salt

1 kopp plantebasert melk (f.eks. mandel-, havre- eller soyamelk)

2 ss rapsolje

Vegetabilsk smør til steking (eller rapsolje)

 

Bland sammen de tørre ingrediensene. Hell deretter gradvis i melk under kontinuerlig omrøring. Tilfør rapsolje og rør til det hele er glatt. Legg på en 1-2 ss røre (alt etter om man vil ha små eller litt større pannekaker.) La det steke til overflaten er litt boblende, og den andre siden er gyldenbrun. Vend til den andre siden og stek til den er blitt gyllen.

Hold pannekakene varme i ovnen mens du steker opp resten av røren.

Serveres med litt lønnesirup og deilige blåbær.

Enjoy <3

Stikkord: , ,
Share:

byInga

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »