Frokost / 21/06/2016

Chiagrøt til frokost

Hurra! Det er det siste skoledag, og vi feirer med vår favoritt chiagrøt til frokost.

En av de fantastiske ting med chiagrøt (også kalt chiapudding) er at du kan lage den kvelden før. Denne enkle varianten tar bokstavelig talt kun 5 minutter å lage. Neste morgen tilfører du kun litt bær og har så en deilig og sunn frokost. Det er alltid en positiv overraskelse i familien når chiagrøt blir servert.

Chia er ansett å være en av de såkalte superfrøene og har mange gode kvaliteter. Sammen med linfrø, er chia den beste plantebaserte kilden til omega 3 fettsyrer . Det er også en god fiberkilde. To spiseskjeer av chiafrø gir deg 10 gram fiber, som er nesten halvparten av ditt daglige behov. For folk på et plantebasert kosthold, er det også godt å vite at chia er rik på kalsium og proteiner.

Et chiafrø kan absorbere tolv ganger sin egen vekt i væske. Derfor er chia en perfekt ingrediens i grøter, puddinger og andre desserter. For de som ikke har prøvd chiafrø før, kan konsistensen kanskje være litt merkelig i starten, men du blir fort vant til det.

Det finnes utallige oppskrifter for chiagrøt og -puddinger, men vi pleier å gå for denne enkle versjonen. Den har få ingredienser og har en søt og mild smak. Om sommeren serverer vi den med forskjellige friske bær; som jordbær, bringebær eller blåbær. Om vinteren smaker den deilig med litt varmt syltetøy; laget på 3 minutter med bær du har i fryseren. Varme blåbær eller skogsbær med litt lønnesirup som søtning er da ofte favoritten.

 

Chiagrøt til frokost

3-4 porsjoner

1 dl chiafrø

5 dl mandelmelk, usøtet

4 ss lønnesirup

1-2 klyper havsalt (jeg foretrekker Himalaya salt)

1/4 ts vaniljepulver

 

Ha chiafrøene i en bolle og hell mandelmelken over i sammen med salt, vanilje og lønnesirup.

Rør alt sammen før du dekker til bollen med et lokk eller plastfolie.

Oppbevar bollen i kjøleskap over natten. I løpet av denne tiden vil chiafrøene absorbere væsken og skape en geleaktig blanding.

Rør godt før servering. Fyll på porsjonsglass og server med de bærene du lyster. En skje granola på toppen er også deilig.

Ha en fin dag <3

Stikkord: , , , ,
Share:

byInga

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »