Salater / 06/07/2016

Salat med vannmelon, feta og sorte oliven

Dette er en av mine favoritt salater denne sommeren. Jeg har allerede laget den fire ganger. Oppskriften er inspirert av Nigella Lawson og Nigellas Summer. Jeg er fullstendig enig med henne når hun beskriver denne kombinasjonen av vannmelon, feta og sorte oliven som aldeles fantastisk; både salt og forfriskende på samme tid.

Salaten er vegetarisk. For Aasta, veganeren blant oss, tar jeg til side litt salat i en egen bolle før jeg legger til feta.

Salaten er kjempegod til grillmat, men klarer seg også meget godt alene sammen med litt godt brød.

Salad with watermelon, feta and olives

 

Salat med vannmelon, feta og sorte oliven

4 porsjoner

½ liten rød løk

1 stor lime

750 g vannmelon

125 g fetaost

½ agurk

½ bunt frisk bladpersille

½ bunt frisk mynte, hakket

2-3 ss extra virgin oliven olje

100 g sorte oliven uten sten

Sort pepper

 

Kutt løken i fine halvmåner og putt dem i en liten bolle. Tilfør lime saften. Dette vil få frem den transparente rosa glansen i løken og gjøre den en anelse søtere.

Skjær opp vannmelonen i firkantede biter, fjern de verste kjernene. Putt vannmelonen i et vidt flatbunnet serveringsfat.

Kutt opp agurken i fine små biter. Riv av blader på bladpersillen slik at de kan brukes som salatblader. Legg agurken og bladpersillen på fatet sammen med vannmelonen.

Hell nå den rosafargede løken, sammen med saften den har ligget i, over salaten. Tilfør olivenoljen, oliven og grovhakket mynte og bland salaten forsiktig. Pepre og smak om salaten trenger ytterligere litt salt.

Ta av en porsjon salat i en egen bolle. Dette blir da veganer-versjonen.

Kutt opp feta i fine terninger og tilsett salaten. Bland salaten forsiktig med hendene for å unngå at feta og vannmelonen mister sin fine fasong.

Nyt salaten med litt godt brød eller som tilbehør til grillmaten.

Stikkord: , , , ,
Share:

byInga

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »