Frokost / 12/07/2016

Havregrøt til frokost

 

Det på høy tid å få havregrøt med i bloggen min. Vi bare elsker havregrøt og spiser faktisk det de fleste hverdagsmorgener.

Havregrøt er varmende, velgjørende og mettende. Det er raskt å lage og du trenger bare et par ingredienser for den enkleste versjonen. Du kan lage den på vann, melk eller kombinere. Deretter kan du toppe den med dine favoritt ting. Det finnes uendelige variasjoner. Her er det bare kreativiteten som setter grenser.

På sommeren spiser vi grøten med friske bær. De siste to ukene har jeg tatt med meg en liten kopp uti hagen før frokost og plukket bær til grøtbollen. Det er en fantastisk følelse. Vi nyter da grøten med friske bær (bringebær, blåbær eller jordbær), solsikkefrø og litt mandler. Jeg har ofte også en liten spiseskje med kokosolje (cocosa) på grøten (tilsvarer et smørøye) og en skvett kald melk. Herlig start på dagen.

Jeg har forresten utviklet en viss rutine når det gjelder å lage grøt på travle morgener. Jeg koker opp grøten på maksimal varme under oppfølging og omrøring. Når det begynner å koke, reduserer jeg umiddelbart temperaturen til lav varme og lar grøten småkoke/trekke i 5 -10 minutter. Grøten tar vare på seg, mens du gjør deg klar for dagen :).

Oatmeal

 

Havregrøt til frokost med masse bær fra hagen

2 porsjoner havregrøt, kokt på mandelmelk og vann

2,5 dl havregryn

3 dl vann

2 dl mandelmelk (eller havremelk)

1/4 ts salt

1 ss malt linfrø (valgfritt – gir litt ekstra fiber og gode fettstoffer)

 

Tilbehør pr porsjon – noen mulige kombinasjoner:

  1. Friske bær, solsikkefrø og mandler; eventuelt 1 ts kokosolje som ”smørøye”
  2. Rosiner, kanel, solsikkefrø og valnøtter; eventuelt 1 ts kokosolje som ”smørøye”
  3. Eplesyltetøy, kanel, solsikkefrø og mandler; eventuelt 1 ts kokosolje som ”smørøye”

Vi varierer med andre frø og nøtter. Av og til strør jeg også på 1 ss hemp frø for å få litt mer proteiner.

Hvis vi vil ha en søtere smak, bruker jeg litt lønnesirup . Noen ganger smaker en klype havsalt godt. Da bruker jeg himalayasalt som har en noe rundere smak. I det siste har jeg også begynt å helle litt kald melk på grøten.

 

Slik gjør du:

Ha havregryn, vann, melk og salt i en liten kasserolle og kok opp. (Dersom du ønsker malt linfrø tar du også i det fra starten.) Skru varmen ned til lav/ middels varme og la det småkoke/trekke i 5-10 minutter, til grøten har tyknet.

Serveres med ditt favoritt tilbehør og litt melk.

Enjoy <3

Stikkord: , , ,
Share:

byInga

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »