Frukt og bær / 15/07/2016

Bringebærsyltetøy med chia

Dette syltetøyet er helt fantastisk. Det smaker friskt og nydelig, og har lite tilført sukker. Vanligvis når du kjøper syltetøy i butikken, er det lastet med sukker. Det siste syltetøyet jeg sjekket, hadde nesten 50% sukker.

Denne oppskriften inneholder bare 3 spiseskjeer lønnesirup. Den magiske ingrediensen er chiafrøene. De tykner blandingen og gir et perfekt syltetøy. Chia øker også næringsinnholdet og gir deg godt med omega-3 og kalsium.

Bruk syltetøyet på alt du behager. Det er perfekt å ha på pannekakene eller vaflene som du kanskje lager til helgen? Du kan også bruke det til havregrøten, granola med yoghurt eller til og med oppi smoothien din.

 

Bringebærsyltetøy med chia

Gir et lite glass syltetøy

300 g bringebær

3 ss vann

3 ss lønnesirup

1/4 ts vaniljepulver

2 ss chia frø

 

Ha bringebær og vann i en kjele og kok opp. La det koke på middels varme i 3-5 minutter. Mos bringebærene etterhvert som de begynner å varmes opp.

Når blandingen er helt glatt tilsettes lønnesirup og vanilje. Rør det godt sammen. Ta kjelen av platen og la blandingen avkjøles litt før du tilsetter chiafrøene.

Overfør syltetøyet til et lite Norgesglass og la det avkjøles ytterligere. Når syltetøy har nådd romtemperatur, setter du det en time i kjøleskapet for at det skal sette seg.

Enjoy <3

Stikkord: , ,
Share:

byInga

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »