Salater / 25/07/2016

Bulgursalat med granateple, ruccola og nøtter

Vi er blitt veldig glade i bulgur som hovedingrediens i kalde og lune salater. I tillegg til at bulgur har en god nøtteaktig smak og gir litt å tygge på, er det en meget god proteinkilde og er høy på fiber.

Bulgur brukes mye i blant annet tyrkisk matlaging. Bulgur er laget av durumhvete som er forkokt, tørket og knust. Denne bearbeidingen gjør at tilberedning av bulgur på ditt og mitt kjøkken blir rask og effektiv.

Denne bulgursalaten er fantastisk. Bulguren blandes med søte og syrlige granateplekjerner, litt grønt, noen rosiner og litt ”crunchy” nøtter. En syrlig olivenolje dressing er deilig til. Salaten er mettende og trives både i hovedrollen og som siderett. Lager du en god porsjon til middag, bruker du resten i lunchboksen dagen etter.

Jeg bruker vanligvis pistasjnøtter i denne salaten, men varierer også med andre nøtter; for eksempel 50/50 mandler og cashewnøtter.

Bulgursalat

 

Bulgursalat med granateple, ruccola og nøtter

4 porsjoner

2 dl bulgur

1 granateple

1/2 dl rosiner

1 dl grovhakkede pistasjnøtter

2 håndfull ruccola salat

3 ss kaldpresset olivenolje

3 ss sitronsaft

1 ss med lønnesirup

1 fedd hvitløk, finhakket

½ ts malt spisskummen

2 klyper havsalt

sort pepper

 

Start med å koke bulgur etter anvisningen på pakken. Når bulguren er klar, legger du den i en stor salatbolle og lar den kjøle seg ned litt.

Tilsett granateple kjerner, rosiner, hakkede pistasjnøtter og ruccola til bulguren og vend det hele sammen.

Tilsett resten av ingrediensene; olivenolje, sitronsaft, lønnesirup, hvitløk, malt spisskummen, havsalt og litt sort pepper. Bland salaten godt sammen.

Smak til med mer salt, pepper, lønnesirup eller sitron hvis ønskelig.

 

Stikkord: , , ,
Share:

byInga

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »