Hovedretter / 25/07/2016

Rødbeteburgere

Disse rødbeteburgerne er meget gode. Jeg har testet ut flere oppskrifter for å finne en som treffer hele familien, og denne gjør virkelig det! I tillegg til at rødbetene er spekkfulle av antioksidanter, gir de burgerne saftighet og god smak. Linsene gir godt med proteiner og havregryn gir noe å tygge på og en “crunchy” stekeskorpe.

Denne oppskriften er inspirert av en oppskrift fra Vegetarbloggen.no som drives av Mari Hult;  en vegansk kokk fra Stavanger. Bloggen hennes er den største og mest leste vegetarianer/veganer bloggen i Norge (kilde: Alexa.com). Snart kommer hun med sin første kokebok.

Sist gang jeg lagde burgerne, serverte jeg dem sammen med en god bulgursalat; se Bulgursalat med granateple og nøtter. Du kan også servere dem med stekte poteter og en god salat, eller rett og slett legge dem inn i et godt burgerbrød med litt grønn salat, tomat, litt løk og avokado.

Rødbeteburgere med bulgursalat

Rødbeteburgerne er supre å legge i fryseren. Når du har en veganer i familien, er det ”et must” å ha noen enkle middager i fryseren som det er enkelt å finne frem. De dagene man lager ”en vanlig” middag til resten av familien, er det godt å kunne ta opp en rødbeteburger eller to til hun som sverger til vegansk.

 

Rødbeteburgere

4 porsjoner – 8 medium burgere

½ rød løk

2 fedd hvitløk, finhakket

1,5 dl små havregryn

5 dl vann (til koking av linser og ris)

1 ss grønnsaksbuljong, eller en terning

1,5 dl brun ris

1 dl røde linser

250-300 g rødbeter

½-1 ts finhakket fersk timian

Salt og pepper

Olje til steking

 

Start med å finhakke løk og hvitløk. Stek løken på medium varme til den er myk og gyllen. Tilsett hvitløk og stek ytterligere et par minutter.

Lag grønnsaksbuljong som skal brukes til å koke ris og linser.

Se på tilberedningsinstruksjoner på ris- og linsepakkene. Dersom ris og linser har samme koketid, kan du koke ris og linser i samme gryte. Hvis ikke, koker du de hver for seg. Hell av overflødig vann når ris og linser er kokt.

Skrell rødbetene og skjær dem i mindre biter. Kjør i kjøkkenmaskin til det blir grovrevet. Ha deretter i løken, kokt ris og linser. Kjør det hele litt til.

Ha det hele over i en bolle og rør inn havregrynene. Massen skal ikke bli tørr, men bør sette seg litt.

Smak til med timian, salt og pepper. Sett deigen kaldt, og la den hvile i minst en halvtime.  Da fester deigen seg ytterligere, og blir lettere å steke.

Ta olje i en stekepanne og varm opp til medium varme. Form burgerne med hendene. Stek rødbeteburgerne til de har fått mørkere farge og en god stekeskorpe; ca 5-10 min på hver side. Husk å ha nok olje i pannen, også når du snur de, slik at de ikke henger fast.

Server fantastiske rødbeteburgere til familien med det tilbehøret du måtte ønske.

Enjoy <3

Share:

byInga

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »