Frokost / 16/08/2016

Knekkebrød med avokado, tomat og spirer

Jeg blir bare mer og mer glad i avokado. Avokado til søte tomater med en dasj olivenolje, salt, pepper og litt sitron er himmelsk. Godt til både frokost, lunch og kvelds :).

At den i tillegg har massevis av helsefordeler er en stor bonus. Avokadoen er en herlig kilde for sunt umettet fett. Frukten – ja det er faktisk en frukt – gir lavere kolesterol og er betennelsesdempende.

To grove knekkebrød eller brødskiver med 1/2-1 avokado og annet tilbehør, holder deg tilfreds mett lenge. På bildet her ser du gode rug- og speltkliknekkebrød fra butikken. Men knekkebrød er også også veldig enkelt å lage selv.

 

Knekkebrød med avokado, tomat og spirer

Til et knekkebrød

1 medium stort knekkebrød, kjøpt eller hjemmelaget

1/3 – 1/2 avokado

spirer av et eller annen slag

noen dråper sitron

noen dråper olivenolje

salt og pepper

 

Legg først litt spirer rett på knekkebrødet. Deretter tynne skiver avokado. Ta litt søte tomater på toppen og topp det hele med en god  dasj sitron og olivenolje. En liten runde med pepperkvernen og bitte litt salt helt til slutt,  og det hele er klart for å nytes.

Tips 1: Jeg har øvd litt på å lage tynne skiver fra avokado. Jeg deler først avokadoen i to. Deretter skjærer jeg avokadoen i tynne båter, innenfra og ut, med en skarp god kniv. Dersom avokadoen er passe moden, vil da det ytterste skallet være lett å skille fra avokadokjøttet helt til slutt.

Tips 2: Har du hummus i kjøleskapet, er det kjempegodt å bruke til dette. Da smører du et tynt lag direkte på knekkebrødt, før tar på resten av pålegget. Nam :).

Share:

byInga

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »