Snacks / 01/10/2016

Enkle sjokoladepletter med variert topping

Jeg har drømt om å lage disse sjokoladeplettene en stund nå. Merker jeg har vært mer søtsugen enn vanlig i det siste og trapper ned på sukker. Da er disse superkjekke å lage. Jeg kjøper rett og slett mørk sjokolade 70% eller 86%,  i tillegg bruker jeg sjokolade uten melk for de som vil ha melkefri sjokolade.

Fyll velger du ut fra hva du har eller har lyst på. Her er de variantene jeg lagde denne gangen og som du finner igjen på bildet.

  1. Rosiner og hasselnøtter
  2. Tranebær
  3. Bokhvete, hempfrø og litt havsalt
  4. Pistasjenøtter og litt havsalt
  5. Chili

Enkle sjokolade pletter med variert topping

25 pletter

140 gr sjokolade (mørk sjokolade eller melkefri mørk/lys)

Det fyllet du måtte ønske; se forslag over.

 

Kle et stekebrett med bakepapir.

Smelt sjokoladen på vannbad.

Gjør klar ingrediensene til fyllet i små skåler.  Jeg hakket pistasjenøtter i grove biter, men hasselnøttene brukte jeg hele. Tranebærene delte jeg i to og chilien gjorde jeg også klar i meget tynne skiver.

Når sjokoladen er ferdig smeltet kan du starte produksjonen. Jeg brukte 1 ts pr sjokoladeplett, men det justerer du ift hvor store pletter du vil ha. Pynt sjokoladeplettene og sett de kaldt til de er stivnet.

Oppbevares kaldt i lufttett boks eller glass

Enjoy <3

Stikkord: , , ,
Share:

byInga

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »