Hovedretter / 10/10/2016

Mari’s spicy pasta med grønnkål

I september var jeg på boklanseringen til Mari Hult på Aker Brygge, Oslo. Det var en veldig hyggelig opplevelse. Mari har gitt ut en fantastisk kokebok som heter Sykt Godt. Må innrømme at jeg foreløpig kun har laget og smakt en rett, men det er kanskje fordi jeg har stoppet ved den og ikke kommet videre? Faktisk laget den 3 ganger allerede. Denne retten er nemlig bare sykt god :). En fantastisk pastasaus med masse gode smaker, brokkolichips og pinjekjerner på toppen som både smaker deilig og som gir texture.

Til denne retten brukte jeg fullkornspasta. Den er laget av durumhvete og har et høyt proteininnhold. Proteiner får du også gjennom pinjekjernene. Så da ender man opp med et fullverdig vegetarisk/vegansk måltid.

Maris spicy pasta med grønnkål

Spicy pasta med grønnkål

2 porsjoner

200 g spagetti

200 g grønnkål

2 ss olivenolje + ekstra til steking

havsalt

1 rød chili, evt. en chipotle

0,5 kinesisk hvitløk

1 sjalottløk

1 kvast rosmarin

50 g pinjekjerner

1 boks hermetiske tomater

1 ss brunt sukker

1 ss sherry- eller eplesidereddik

 

Forvarm stekeovnen på 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Dra bladene av grønnkålen. Prøv å få med så lite harde stilker som mulig.

Fordel halvparten av grønnkålbladene på stekebrettet. Hell forsiktig olivenoljen over og dryss havsalt på toppen.

Stek 8-10 minutter til grønnkålen begynner å bli mørkere. Pass på at den ikke blir brent.

Kok spagetti etter ansvisning på pakken. Gjør klar resten mens spagettien koker. (Ingeborg: Dersom du har en spagetti med kortere koketid – eks fullkornspasta med 5-6 minutter koketid, utsetter du dette trinnet litt.)

Finhakk chili, hvitløk, sjalottløk og rosmarin.

Varm opp en panne med medium/høy varme. Ha i pinjekjernene og rist dem uten olje til de blir gylne, dette går fort. Sett til side. Ha litt olivenolje i pannen. Ha i chili, hvitløk og sjalottløk og la det surre noen minutter. Tilsett rosmarin og la det stå noen minutter til.

Hell i tomatene og la det koke opp. Ha i sukker og eddik. Skru ned varmen og la det småkoke i 5 minutter. Hakk opp resten av grønnkålen og ha den i pannen.

La det koke noen minutter til. Sil vannet av spagettien og anrett den på dype tallerkener. Hell sausen over og topp med ovnstekt grønnkål og rista pinjekjerner.

Smak evt. til med litt salt.

Enjoy <3

Share:

byInga

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »