Inspirasjon - folk og steder / 03/01/2017

Mat og bøker i herlige London

2016 var Aasta og jeg på storby tur til London for femte gang! Vi har vår årlige mor-datter tur og planen var egentlig å oppdage nye byer hver år, men vi har det med å komme tilbake til herlige London.

Matopplevelser er en viktig del av turen. Dersom du ønsker å leve sunt, er det kjempeenkelt i London. De har kommet mye lenger enn Norge når det gjelder å ha sunne og plantebaserte alternativer. Restaurant-alternativene er mange. Det er også mange ”fastfood” steder med gode retter for både vegetarianere og veganere. Herlig når du er sliten etter en dags shopping og bare drømmer om litt take-away på hotellrommet.

Her er et par steder som vi vil trekke frem etter årets tur:

 

The mae Deli by Deliciously Ella

Adresse: 21 Seymour Pl, Marylebone

Ella har vært en stor inspirasjon for meg. En av de første kokebøkene vi kjøpte da Aasta ble veganer var Ellas Deciouslys cookbook. Her er bloggen hennes for de som ønsker å kikke nærmere på den.

Ella åpnet sin første restaurant 2016, og vi gledet oss til å ta et besøk. Den skuffet ikke. De har buffe hvor man kan velge blant flere kalde og varme retter, gode smootier og juicer og masse gode veganske kaker.

Bør absolutt prøves.

 

God og intim sushi restaurant i Nothing Hill

Adresse: 18 Hillgate St, Kensington,

Restauranten var lokalisert kun 2 min fra hotellet vårt. Da vi gikk forbi, så det ut som om stedet kun hadde servering for to bord. Men, da vi allikevel våget oss inn, viste det seg at de hadde et ekstra rom med mange bord bak kjøkkenet. Restauranten var full av turister og “locals”. Det var en hyggelig stemning.

På menyen var det mange veganske varianter av maki; både med friterte grønnsaker, tofu og avokado. Sammen med lune edamer bønner og grønn te, tror jeg dette er mitt beste veganske sushi-måltid så langt.

 

Books for cooks

Adresse: 4 Blenheim Cres, Notting Hill

Dette er noe du kun finner i London; en bokhandel som spesialiserer seg i kokebøker. Helt fantastisk.

Damen som arbeidet der, fortalte at de hadde eksistert i 30 år. Det er ganske imponerende. Vi kjøpte en liten bok til min mor; med oppskrifter inspirert av maten laget på Jane Austins tid. Fristende kaker og nydelige illustrasjoner.

 

Kensington park

Kensington park er fantastisk for picnic.

 

Neste gang: Covent garden og Neals Yard

Neste gang jeg kommer til London, har jeg lyst til å bo på Covent Garden og nyte masse gode måltider på Neals Yard; acai bowls, havregrøt med all den topping du ønsker, deilig pizza.

Gleder meg <3

Stikkord: ,
Share:

byInga

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »