Supper / 05/02/2017

Soppsuppe med hvitløksbaguette

For et år siden kjøpte jeg kokeboken Søstrene Isachesens supper. Den siste tiden har jeg tatt den frem igjen, kost meg med å lese i den og laget noen av de fristende suppene. Det er også morsomt å lese søstrenes historie. Hvordan deres forkjærlighet for supper startet med morens grønnsakssuppe, og endte opp med at de gjorde supper til sitt levebrød med bedriften Mere Suppe.

Oppskriften på soppsuppen er vegansk tilpasset. Gled deg til skikkelig soppsuppe, med masse god sopp. Jeg kjøpte litt forskjellig sopp i butikken, men gleder meg til høstsesongen. Som jentene sier; dersom fangsten er stor kan de mindre pene soppene f.eks. brukes til suppe.

Suppen er deilig med hvitløksbaguetter. Her finner du en oppskrift på enkle hvitløksbaguetter med egenkjøpte baguetter fra butikken :).

 

Soppsuppe

8-10 porsjoner

1 kg blandet sopp

3 løk

1 bit sellerirot

1 kvast timian

1/2 ts allehånde

1 laurbærblad

4 ss vegansk smør

2 dl hvitivin

1 1/2 l grønnsakskraft

2 dl havrefløte, eller annet alternativ

1 skvett sherryeddik

salt

pepper

 

Fremgangsmåte

Rens soppen med en liten kniv, men ikke skyll den om det kan unngås. Sopp heter ikke svamp på svensk og dansk uten grunn. Del de største soppene i fire.

Skrell løk og sellerirot og hakk dem i terninger. Surr grønnsakene i en tykkbunnet kjele med litt smør. Ha i kvasten med timian og allehånde.

Stek soppen i en stekepanne med resten av smøret. Smak til med salt og pepper. Når de er sprø, gylne og dufter deilig, ha dem i kjelen med grønnsaker.

Hell over vinen og la alkoholen fordampe.

Tilsett kraft og laurbær og kok alt i en halvtimes tid.

Ha i fløten og kok et par minutter til.

Ta ut laurbærbladene og mos den med en stavmikser eller la være. (Det er uansett deilig å ha igjen noen litt større biter å tygge på).

Smak til med en skvett sherryeddik og eventuelt mer salt og pepper.

Server med deilige hvitløksbaguetter.

Enjoy <3

Share:

byInga

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »