Hovedretter / 18/04/2017

Chana Masala

Chana Masala er virkelig kosematen for litt kjølige kvelder. Selv om det nå våres, er dette min favorittrett for tiden. Jeg elsker denne indisk inspirerte retten og merker at det er lett å fortsette å småspise også etter at man er mett. Det er så masse deilige smaker. Så lag gjerne en dobbel porsjon:).

Denne oppskriften er basert på Chana Masala oppskriften i 26 Grains sin kokebok; et spisested i Neal’s Yard, Covent Garden, London.  Skeiet ut med å kjøpe deres kokebok da jeg var i London for to uker siden; (se gjerne blogginnlegget mitt fra Neal’s Yard her.) .  De bruker hele spisskummin frø som ristes i litt kokosolje, istedenfor vanlig malt pulver. Det får den karakteristiske spisskummin smaken enda tydeligere frem.

 

Chana Masala

3-4 porsjoner

Langkornet brun ris

2 ss kokosolje eller oliven olje

2 ts hele spisskummin

1 gul løk, tynt skivet

3 fedd hvitløk, finhakket

2 cm Ingefær, finhakket

1 rød chili, finhakket

1 1/2 ts malt koriander

1 1/2 ts garam masala

1/2 ts malt gurkemeie

2 bokser (400 gr) hakkede hermetiske tomater

2 bokser (400 gr) kikerter, skyllet

Havsalt og sort pepper

200 gr spinat

Saft av 1/2-1 sitron

 

Serveres med:

Frisk hakket koriander

Gresk yogurt

Sitronskiver

 

Fremgangsmåte:

Kok ris som angitt på pakken.

Varm opp kokosoljen til medium sterk varme, tilsett spisskummin frøene og stek disse lett til det det dufter deilig av spisskummin, ca. 30 sekunder.

Tilsett løken og la denne steke på medium varme til den er glatt og myk; ca 5 minutter. Ha i oppkuttet ingefær, chili og hvitløk og la dette steke med i ytterligere 1 minutt.

Mål opp og tilsett alt det malte krydderet og rør det hele godt sammen. Tøm oppi  hakkede hermetiske tomater og la det koke opp. Reduser så varmen slik at det står og småkoker. Tilsett kikertene, rør det hele godt sammen og la det stå og småkoke i ca 10 minutter.

Rør inn spinaten. Med en gang den detter sammen, tilsetter du sitronsaft, smaker til med salt og pepper og tar gryten av varmen.

Chana Masala nytes sammen med god ris. Retten toppes med hakket frisk koriander, 1 ss gresk yogurt og eventuelt litt mer sitron.

Enjoy <3

Share:

byInga

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »