Desserter og kaker / 24/09/2017

Smuldrepai med eple og bjørnebær

Fantastisk fargerik og smaksrik smuldrepai til hverdags og fest. Jeg har brukt høstens nye syrlige røde epler og frosne bjørnebær. Vår bjørnebærbusk hadde i år (som ifjor…) 15 bær, så da må de skaffes på annen måte:).

Denne smuldrepaien kan lages med utallig variasjon frukt og bør, men kombinasjonen eple og bjørnebær er helt spesiell, da den får en nydelig purpurrød farge. Nydelig rødt med masse gode antioksidanter.

 

Smuldrepai med eple, bjørnebær og havregryn

6-8 porsjoner

Topping:

200 gr mandler

180 gr havregryn

3 toppede ss kokosolje

1 dl lønnesirup

2 ts malt kanel

 

Fyllet:

4 mellomstore epler (ca 600 gram)

400 gr bjørnebær

1 ss lønnesirup

1 ts malt kanel

 

Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft 180). Dersom bjørnebærene du skal bruke i kaken er frosne, tas de over i en stor bolle for å tines.

Start med å lage toppingen. Ha mandlene i en foodprosesser og kjør et par minutter til det dannes mel. Ha melet i en bakebolle sammen med havregryn og kanel.

Ha kokosolje i en kjele og varm forsiktig opp til kokosen har smeltet. Tilsett lønnesirupen og rør det godt sammen. Hell det over havre- og mandelblandingen og rør til alt er godt blandet. Sett bollen til siden.

Etter du har laget toppingen, starter du på fyllet. Skrell eplene dersom du ønsker det. (Jeg pleier ikke gjøre det når eplene er nye på høsten.)  Ta ut kjernen og del dem opp i terninger. Ha eplene i en stor ildfast form. Fordel bjørnebærene jevnt over, tilsett lønnsirup og kanel. Vend det hele godt sammen.

Fordel toppingen over eple- bjørneblandingen.  Stek i 25-30 minutter til frukten er bloblende myk og toppingen er fin og gylden.

Til hverdags serverer jeg den akkurat som den er. Til fest serveres den gjerne med vaniljeis eller vaniljesaus.

Enjoy <3

 

Share:

byInga

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »