Hovedretter / 09/01/2018

Vegetarpizza med aubergin, løk og tomat

Må innrømme at jeg føler meg ganske så proff når jeg serverer denne pizzaen hjemme. Med en pizzastein og et par triks, blir bunnen akkurat slik som du får ute; tynn og med en herlig knaskende skorpe.

Har hentet litt tips fra Trines Matblogg på steking av pizza. I tillegg har vi gått til anskaffelse av en pizzaspade (av bjørketre) for å lette stekingen av pizza. Stekingen går som en lek og du bruker kun 10 min pr pizza. Så nå er det bare å kjøre pizzaaften.

Her kommer en deilig vegetarpizza med masse gode smaker.

 

Vegetarpizza med aubergin, ost, løk og tomat

2 små eller 1 stor

 

PIZZABUNN

300 gr hvetemel

20 gr kruskakli

1/2 ts salt

1 ts tørrgjær

2 1/2 dl lunkent vann

1 ss olivenolje

 

TOMATSAUS

2-3 ss olivenolje

3 hvitløksfedd, finhakket

1/4 rød chili, finhakket (kan sløyfes)

1 boks hermetiske tomater

2-3 ss tomatpurè

frisk oregano og/eller basilikum, hakket

salt og pepper

 

TOPPING

1 ss olivenolje

ca 1/2 aubergin, i 1/2 cm tykke skiver

6-8 cherrytomater, delt i to

1/2 rødløk, i tynne båter

ca 100 gr jarlsberg, eller annen hvitost

1 hånd ruccola

 

Fremgangsmåte

PIZZADEIG

Bland mel, kruskakli, tørrgjær og salt i en bolle. Rør i vann og olivenolje, litt om gangen. Tilsett heller i for mye vann enn for lite i starten, for deigen skal være litt klissete i begynnelsen. Bruker du kjøkkenmaskin, tilsetter du vann og olje mens maskinen går, til du har en klissete deig. La maskinen elte deigen godt gjerne 5-10 minutter.

Har du ikke kjøkkenmaskin, er hendene fullgode eltere. Jeg begynner med en klissete deig, men tilsetter litt og litt ekstra mel til jeg har en deig som det er mulig å kna, samtidig som den ikke er tørr. 10 minutter knaing i bollen forann tv-en og deigen er bearbeidet bra for heving.

Sett deigen et lunt sted. Dekk den til å la den heve en times tid. Den kan også lages på morgenen og bakes ut på ettermiddag/kveld. Da kan det være lurt å ha litt olivenolje oppå deigen så du ikke får en tykk skorpe.

 

TOMATSAUSEN

Fres hvitløk og chili raskt i litt olje, men pass på at det ikke blir svidd. Tilsett hermetiske tomater og tomatpuré, og la sausen stå og småkoke i 25 minutter eller mer. Bruk gjerne en stavmikser på sausen slik at den blir helt jevn. Smak til med krydderurter, salt og pepper. La den kjølne litt før den påsmøres bunnen.

 

VEGETARPIZZA MED AUBERGIN, LØK og TOMAT

Legg pizzasteinen på rist midt i ovnen og varm opp ovnen til maks varme, på over og undervarme (280 hos oss). (Steinen må ikke legges inn i varm ovn, for da kan den sprekke!). La pizzasteinen ligge i ovnen 30 minutter for å være sikker på at den er varm nok. Har du ikke pizzastein, kan du varme opp en stekeplate på samme måte.

Varm opp litt olje i en stekepanne og stek auberginen lett på hver side. Salte forsiktig.

Bak ut pizzadeigen til ønsket størrelse; en stor eller to små.

Legg et bakepapir på kjøkkenbenken og legg pizzabunnen oppå.

Fordel pizzasaus og ha på osten. Fordel stekte auberginer, løk og tomater på pizzaen.

Bruk pizzaspaden til å overføre pizza, og bakepapiret det ligger på, på den glohete pizzasteinen i stekeovnen.

(Har du ikke pizzaspade; tar du ut stenen (husk tykke grytekluter!) og setter den på en rist eller annet som tåler varme. Ta tak i bakepapiret og dra papiret slik at både pizza og bakepapir dras over på pizzasteinen. Sett pizzastein umiddelbart tilbake i ovnen på midterste rille).

Etter 3 minutter sjekker du om bakepapiret lar seg fjerne, napper det forsiktig ut, og lar pizzaen steke ferdig på pizzasteinen. Lugger det litt, venter du et par minutter før du prøver igjen. Dette er viktig, sier Trine, fordi pizzasteinen trekker fuktigheten ut av deigen og vi belønnes med sprø og god pizzabunn. Det virker kan jeg konstatere:).

Stek pizzaen til den er gjennomstekt og har fått litt farge på kantene, ca 7-8 minutter på 280 grader. Følg med mot slutte av steketiden.

Dryss over litt ruccola før servering.

Enjoy og nyt helgen <3

Stikkord: ,
Share:

byInga

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »