Snacks / 24/08/2018

Mandelsmør

Mandelsmør er helt fantastisk å ha i skapet når jeg får lyst på noe søtt. Sammen med mejodadler smaker det himmelsk<3

Jeg ble kjent med dette vidunderet for et par år siden. Det finnes mange forskjellige nøttesmør, men mandelsmør er helt spesielt. Kanskje fordi jeg alltid har elsket mandler og marsipan.

Mandelsmør er fremdeles ganske dyrt å kjøpe ferdig, så det er veldig greit å kunne lage det selv, og ti ganger bedre. Det er enkelt å lage, men krever en ok foodprosesser; iallefall om du ønsker det skal bli helt glatt. Jeg kjører det frem til det er smør, men fremdeles litt krunsjy. Da er min foodprosessor “litt sliten”, men det funker veldig bra.

Mandelsmør kan brukes på mange måter. Det er kjempegodt i smoothies og i morgengrøten. Er du veldig godtesyk, er det som sagt også sinnsykt godt sammen med mejomandler. En veldig mye brukt søtsak innenfor Tyrkisk kjøkken er mejodadler med mandel oppi. Mandelsmøret gjør det bare enda bedre.

I denne oppskriften ristes mandlene først. Fordelen med det er at de da blir enklere å kjøre i blenderen, samtidig fremheves smaken. Men, du kan også skippe dette trinnet.

 

Mandelsmør

300-500 gr mandler avhengig av størrelse på foodprosessor

En god klype havsalt

 

Forvarm stekeovn til 200 grader (180 grader ved varmluft). Rist mandlene i ca 10 minutter. Ta dem ut og la dem avkjøle i noen minutter.

Ta mandler og litt havsalt i foodprosessor og la det kjøre i 5-15 minutter til blandingen er glatt. (Tiden avhenger av kapasitet på foodprosessoren.) I løpet av denne tiden må du nok skrape ned blandingen fra veggene noen ganger.

Mandelsmøret kan oppbevares i en lufttett beholder opptil en uke, også mer.

Enjoy <3.

 

Stikkord: ,
Share:

byInga

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »