Om meg

Hei og velkommen til Green Inspiration by Inga!

Hei, jeg heter Ingeborg og er veldig glad i plantebasert mat. Jeg er vel det noen vil kalle fleksitarianer. Jeg spiser det meste, men en stor andel av min daglige kost er i dag plantebasert, gjerne laget fra bunn av med rene gode råvarer.

Fargerike grønnsaker, frukter, bær og urter har alltid hatt en viktig plass i mitt liv. Det har jeg med meg fra mitt barndomshjem. Min mor serverte aldri middag uten grønnsaker. Det kunne gjerne være en råkost-salat eller rett og slett nye gulrøtter. Min bestemor hadde en kjempestor kjøkkenhage som hun ivrig høstet fra og var habil sopp-plukker. Min farmor plukket bær hele sommeren og serverte friske bær med melk, eller vafler med rørt syltetøy da vi kom på besøk hver lørdag. Jeg har også alltid har vært interessert i kosthold og helse.

Her på bloggen min vil du derfor finne mest plantebaserte retter; både vegetar og veganske. Jeg bruker mest plantebasert melk, men dette kan du godt endre til vanlig melk. Du vil også finne noen retter som jeg har kalt kombo-middagsretter. Det er når jeg har startet med en basis og så deler gryten i to for videre tilberedning. Den ene kan bli til en veganer-rett og den andre kan tilsettes kjøtt/fisk/økologisk kylling for de som ønsker det, eller vegetar selvfølgelig.

*****

Jeg er opprinnelig fra Haugesund, studerte i Trondheim og bor nå i Asker utenfor Oslo sammen med min mann Thor og våre to hunder Tyra og Tremeur. Vi giftet oss for 10 år siden og har vært en moderne storfamilie med hans tre sønner og min datter, men nå er alle flyttet ut av redet. Til tider er det derimot herlig folksomt rundt middagsbordet når alle er hjemme på ferie eller besøkJ.

*****

Jeg er kjøpmannsdatteren som utdannet seg til sivilingeniør i Trondheim og nå arbeider som konsulent innenfor digitalisering retail/varehandelen. Bloggen er en hobby som jeg koser meg med på fritiden.

*****

Bakgrunnen for opprettelsen av bloggen min, var at datteren min for tre år siden gikk over til et vegansk kosthold. Dette levde hun etter i to år. Hun var flink til å finne ut av ting selv, men som mor følte jeg et behov for å hjelpe til, ikke minst for å sikre at hun fikk alle næringsstoffene hun trengte og variasjon i kostholdet.

Så jeg kastet meg inn i temaet vegansk og eksperimenterte også med retter hvor jeg på en enkel måte kunne serve flere behov på en enkel måte. På det tidspunktet var vi fem som bodde hjemme; fem mennesker med ulike behov og preferanser. En til to dager i uken serverte vi vegansk/plantebasert til hele gjengen, de andre dagene kjørte vi kombo-middagsretter hvor man kunne velge plantebasert versjon eller versjonen med for eksempel kjøtt eller fisk.

Det å få en veganer i familien startet som et stort spørsmålstegn. Hva betyr det? Hva gjør vi nå? Men, ble starten på en ny og spennende reise. Interessen for matlaging har også blitt enda sterkere fordi jeg måtte gå utover mitt vante mønster og da fikk oppleve nye smaker og matretter. Green Inspiration by Inga ble derfor min måte å systematisere læring og erfaring gjennom de siste årene og er blitt en kjær hobby. Jeg blir stadig gladere i å lage sunn, fristende mat basert på alt det gode man finner i naturen. Dette er et spennende univers.

Inga er mitt ”nick name” når jeg er utenlands. Derfor heter bloggen Green Inspiration by Inga. Håper bloggen min også kan være til inspirasjon for andre.

Ingeborg <3

Nesøya 4. juli 2018

Translate »