Frukt og bær / 25/07/2018

Rørt rips- og jordbærsyltetøy i blender

Dette syltetøyet er bare helt fantastisk. Det har en nydelig smak av søtt og syrlig, en fantastisk farge og en lett og luftig konsistens. Det er nydelig til både brødskiven, yoghurten eller vafler, og kan til og med spises med skje:).

Rips- og jordbærsyltetøyet er laget i en blender. Det er utrolig enkelt! Tipset fant jeg på et blogginnlegg hos Berit Nordstrand hvor hun snakker om å røre og fryse syltetøy.  Alle de gode næringsstoffene og antioksydantene i bær tåler dårlige høye temperaturer og ødelegges derfor i stor grad når du koker bærene på tradisjonelt vis. Før fryseboksens tid var det forståelig at bær ble syltet og saftet sier Berit Nordstrand, men nå kan vi fryse friske bær i sesongen og bedre ivareta næringen.

I denne oppskriften er bærene ferske, men du kan like gjerne bruke frosne bær.

Som alternativ til vanlig sukker har jeg brukt myke dadler. Det gir syltetøyet en herlig rund smak. Du kan også bruke banan, honning, lønnesirup eller kokosblomstsukker. Det finnes mange muligheter for å få et naturlig søtet syltetøy.

For å få syltetøyet litt stivere har jeg brukt eple. Eple inneholder et stoff som heter pektin og er et naturlig fortykningsmiddel.

Rørt rips- og jordbærsyltetøy i blender

Fyller en blender og gir fire glass med syltetøy

450 gr rips

900 gr jordbær (2 korger)

12 myke vanlige dadler (Dersom du bruker store mejo-dadler, trenger du færre. Smak deg frem.)

2 epler

 

Rens bærene og skyll eventuelt bær som trenger det.  (Jeg skyller ikke ripsen som kommer direkte fra hagen, men skyller jordbærene som er kjøpt.) Legg skylte bær på litt kjøkkenpapir, slik at overflødig vann fjernes.

Ta bær og dadler i blenderen og kjøre det hele sammen.

Skyll, rens og skjær opp eplene i biter. Tilsett dette og kjør blenderen til det hele igjen er godt blandet; fint og luftig.

Fyll syltetøyet du vil bruke de neste 3-5 dagene på et syltetøyglass. Resten fylles i frysebeger og legges i fryseboksen.

Enjoy <3

Stikkord: , , ,
Share:

byInga

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »