Frokost / 18/06/2016

Hjemmelaget granola

Hjemmelaget granola til yoghurt sammen med bær og/eller frukt er fantastisk. Denne oppskriften er fylt med gode planteproteiner, fiber og sunt fett, så sammen med friske gode bær kick-starter du virkelig dagen.

Soya eller havre yoghurt kan brukes for et rent plantebasert måltid, men selv elsker jeg gresk yoghurt. Granolaen er også deilig bare med litt melk til. Da blander vi den gjerne med litt havregryn for at den skal vare litt lenger, samt tilsetter 1 ss chiafrø i tillegg. Chia tilsettes både for næringens del men også fordi blandingen da blir litt fyldigere.

Jeg har doblet oppskriften fordi den forsvinner fortere enn man aner. Da har vi en stor krukke på kjøkkenet og kan nyte den forhåpentligvis et par uker.

Det er fullt mulig å kutte ned på den tørkede frukten dersom du ønsker det, eller erstatte den med samme mengde rosiner. Et godt tips da er å ikke steke med rosinene, men tilsette de etter på. De har lett for å bli brent.

 

Hjemmelaget deilig granola

2 kopper havregryn

1 kopp hasselnøtter

1 kopp mandler

½ kopp solsikkefrø

½ kopp linfrø

1 kopp kokos flak

1/2 kopp tørre fiken

1/2 kopp tørre aprikoser

5 ss kokosolje

3 ss lønnesirup

2 klyper havsalt (Himalaya salt)

 

Forvarm ovnen til 175C varmluft.

Smelt kokosolje, tilsett lønnesirup og sett det til side.

Grovhakk mandler, aprikoser og fiken, og legg det i en stor bolle. Tilsett hele hasselnøtter og resten av de tørre ingrediensene, og vend det hele. Drypp over kokosolje- og lønnesirup-blandingen og rør det hele godt sammen.

Spre granolaen i et jevnt lag utover to store stekebrett. Stek granolaen i 12-14 minutter, eller til den har fått en gyllen farge. (Pass på at den ikke blir for mørk. Hasselnøttene kan da fort smake litt brent.) Vend litt på granolaen etter halvgått steketid, slik at den blir jevnt stekt og at toppen ikke blir brent.

Avkjøl granolaen. Ta den deretter i en lufttett krukke.

 

 

Nyt granolaen til frokost eller som et mellommåltid gjennom dagen. Dersom du ønsker litt søtning kan du sprinkle over litt lønnesirup (vegan) eller honning (vegetar).

Det er mange muligheter til å variere denne oppskriften, så varier gjerne både nøtter, frø og tørket frukt. Noen ønsker også mer tørket frukt i granolaen sin. Da er det enkelt å doble tørket frukt fra 1 kopp samlet, til 2 kopper.

Stikkord: , , ,
Share:

byInga

2 Comments

 1. Hilde

  Congratulations! ? The granola looks delishous, do you have a suggestion for replacemet for hazel nuts and almonds? I am allergic to many types of nuts and unless I boil or bake thorowly I cannot eat them.

  19 . jun . 2016
  • byInga

   Hei Hilde and thanks :). Glad you liked it! I’ve seen people using pecan nuts. Is that something you could use? Maybe you could have
   one cup of pecan nuts and one cup of buckwheat? Alternative only buckwheat. I’ve used that in some sweets and it gives a crunchy feeling just like nuts.
   So if you skip the nuts completely, I think I would go for one single cup of buckwheat (not two). I don’t think you would have to change the amount of wet ingredients. Hope it’s turning out ok. Inga 🙂

   20 . jun . 2016

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »