Frokost / 23/07/2016

Kjøleskapsgrøt med havre, chia og bær

Kjøleskapsgrøten, eller overnight oat som den kalles på engelsk, er en fantastisk oppfinnelse og har tatt av de siste to årene.  Ok, så er jeg en morgenperson, men av og til er det deilig at frokosten står klar i kjøleskapet og venter på deg.  Frem med grøten, pynt med litt bær og eventuelt litt flere mandler. Fyll kaffekoppen og sett deg ned med avisen eller todo-listen for dagen.  Eller putt den i vesken og spis den på veg til skole eller jobb.

Det finnes utallige versjoner. Mange har en blanding av havre, melk og youghurt. Jeg liker denne versjonen med havre, melk og chia. Så kan man heller blande i litt youghurt etterpå om man føler for det.

Overnight havregrøt

Kjøleskapsgrøt med havre, bær og chia

1 god porsjon

1/2 kopp store havregryn

1/2 kopp mandelmelk (eller annen plantebasert melk som havre-eller kokosmelk)

1 ss chiafrø

1 håndfull mandler

1/2 ss lønnesirup (eller honning)

1/3 ts vaniljesukker

Frukt og bær som topping

 

Grovhakk mandlene. Ta alle ingredienser i en glasskrukke med lokk og bland det hele godt sammen. (Pass på at blandingsforholdet til melk og havregryn blir 1:1.) Ta på lokket og sett glasset i kjøleskapet over natten.

Neste morgen henter du glasset fra kjøleskapet, pynter med litt bær, frukt og eventuelt litt ekstra lønnsirup og nyter en herlig frokost <3

Stikkord: , , ,
Share:

byInga

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »